Loading…

Klar til å Rocke?

Klikk på knappen nedenfor for å begynne å utforske vår hjemmeside og lære mer om vårt awesome selskap
Begynn å utforske

Iron Maiden

Iron Maiden regnes som en av verdens mest suksessfulle heavy metal band i historien. Bandet ble startet i 1975 av bass spilleren Steve Harris. Til tross for forholdsvis lite mediedekning så har det britiske bandet vokst til å få en legendarisk status innen musikksjangeren. De har alt i alt gitt ut 38 album, hvorav 16 av dem er studio album. På verdensbasis så har de solgt over 90 millioner plater.

Det var først på 80-tallet at Iron Maiden virkelig begynte å oppnå suksess. Det hadde da vært utskiftning av noen bandmedlemmer, og det var da at platene deres begynte å selge til både gull og platina i USA og England. Albumet The Final Frontier toppet salgslistene i hele 28 land på likt.

Gjennom årene så har Iron Maiden spilt godt over 2000 konserter og har vunnet flere priser for beste live show. Blant annet i 2009 BRIT Awards når publikum stemte de frem og de vant med en overveldende margin. Bandet vant også en Ivor Novello pris for sin internasjonale oppnåelse i 2002. Utover disse så har Iron Maiden også vunnet utallige andre priser og utmerkelser.

Som i så mange andre band så har det vært stor utskiftning av bandmedlemmer gjennom årene. Den eneste som har vært med hele tiden er mannen som startet gruppen, Steve Harris. Dave Murray har også vært med på alle bandets utgivelser, da han kom inn i bandet kun noen måneder etter oppstarten. Disse to er de eneste bandmedlemmene som har vært med på alle Iron Maidens utgivelser.

Eddie

Iron Maiden sin maskot Eddie startet som en maske laget av pappmasje og var en del av bakgrunnen på deres konserter. Denne maskoten har siden vært en del av coveret på alle albumer og de fleste singler som er utgitt av bandet, og den har til og med vunnet “Icon Award” på Metal Hammer Golden Gods. Eddie regnes som verdens mest gjenkjente metal ikon.

Eddie var også opphavet til navnet “Ed Force One”. Dette er flyet som bandet brukte på sin Somewhere Back In Time Tour fra 2008 til 2009, og navnet var det fansen som stemte fram på bandets nettside. Flyet var et Boeing 747 som bandet leide for å kunne nå verden rundt på sin turne. Flyet ble bygget om slik at det kunne frakte alle medarbeidere og sceneutstyr. Iron Maiden logoen som prydet flyet ble senere beholdt av flyselskapet, da det fikk mye positiv oppmerksomhet av passasjerer.

Satanistisk

Albumet The Number of The Beast fikk mye oppmerksomhet når det kom ut, ikke minst fra kristne foreninger i USA som mente at bandet måtte være satanistisk. De oppfordret til og med folk til å ødelegge platene de hadde. Disse beskyldningene kom ikke kun fra USA, men en kristen grupper i Chile greide faktisk å hindre bandet fra å opptre i landet i 1992.

Bandet selv hevder at de ikke er satanister, og at de som hevder dette ikke har hørt godt nok på tekstene i albumet. En av medlemmene, Nicko McBride er dessuten troende kristen.

Iron Maiden sine nåværende og tidligere medlemmer:

 • Steve Harris: 1975 – nåværende medlem
  Bass, sanger og keyboard
 • Dave Murray: 1976 – 1977 og 1978 – nåværende medlem
  Gitar
 • Adrian Smith: 1980 – 1990 og 1999 – nåværende medlem
  Gitar, sanger og keyboard
 • Bruce Dickinson: 1981 – 1993 og 1999 – nåværende medlem
  Front sanger
 • Nicko McBrain: 1982 – nåværende medlem
  Trommer og perkusjon
 • Janick Gers: 1990 – nåværende medlem
  Gitar
 • Doug Sampson: 1977 – 1979
  Trommer og perkusjon
 • Paul Di’Anno: 1978 – 1981
  Front sanger
 • Dennis Stratton: 1979 – 1982
  Gitar og sanger
 • Clive Burr: 1979 – 1982
  Trommer og perkusjon
 • Blaze Bayley: 1994 – 1999
  Front sanger
Privacy Policy