Loading…

Klar til å Rocke?

Klikk på knappen nedenfor for å begynne å utforske vår hjemmeside og lære mer om vårt awesome selskap
Begynn å utforske

Alice Cooper

Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som han egentlig heter, er en amerikansk sanger, låtskriver og skuespiller. Furnier adopterte navnet Alice Cooper som sitt eget på 70-tallet. Siden navnet Alice Cooper først tilhørte bandet han var med i så betaler Furner den dag i dag royalties til de originale bandmedlemmene for å kunne bruke navnet kommersielt.  Hans karriere strekker seg helt tilbake til 1963, og blant musikkjournalister så er han kjent som Gudfaren av Shock Rock. Han er blant annet kjent for sine sceneshow som gjerne inneholder blod, sverd, elektriske stoler, giljotiner, slanger og annet gørr. Hans sceneopptredener er altså ment for å sjokkere tilskuere, og dermed så faller det inn under Shock Rock.

Bandet Alice Cooper

Alice Cooper var fra begynnelsen et band med fem medlemmer som ble startet i 1964. Det første navnet bandet hadde var The Erwings, men dette ble raskt byttet til The Spiders. Ingen av bandmedlemmene kunne spille noen instrumenter, men de skaffet etterhvert instrumenter fra en lokal pantelåner, og lærte seg selv å spille. Furnier spiller kun munnspill. I 1967 så byttet bandet navn igjen, denne gangen til Nazz, men det viste seg etterhvert at dette navnet tilhørte en annen gruppe. Legenden sier at navnet Alice Cooper kom til dem etter en lek med et ouija brett.

Dette har de senere avvist, og hevder at de ikke aner hvordan dette ryktet har oppstått. Den sanne historien er at navnet er tatt fra en amerikansk tv-serie, og at de likte navnet siden det høres anonymt og trivelig ut, i sterk kontrast til gruppens image og musikk.

Solo karriere

I 1975 så gikk Alice Cooper solo, og ga ut en platen “Welcome To My Nightmare”. Resten av 70-årene så skjøt solo karrieren hans skikkelig fart, og han hadde massevis av sceneshow, som stadig ble mer og mer sjokkerende. På 80-tallet så utforsket han flere andre musikksjangere, og han spilte også i flere horror filmer. Han spilte blant annet seg selv i “Wayne’s World” i 1991, og Freddy Krueger sin onde stefar i “Freddy’s Dead: The Final Nightmare”. Av nyere utgivelser så spilte han seg selv i 2012 versjonene av Dark Shadows, hvor han blant annet spilte mot Johnny Depp, Helena Bonham Carter og Michelle Pfeiffer.

Alkohol og narkotika

Alice Cooper ble på 80-tallet kvitt sin avhengighet til alkohol, og han har siden den gang prøvd å hjelpe andre rock-kollegaer med å overkomme sine problemer med alkohol og narkotika. Han takker selv gud for at han greide å bli kvitt sin egen avhengighet, og han har siden vært en troende kristen. For jobben han gjør for å hjelpe andre ut av avhengigheten så mottok han i 2008 en pris under en MusiCares MAP Fund konsert i Los Angeles.

Politikk

Alice Cooper er en sterk motstander av å snakke politikk, og ifølge ham selv så har han unngått temaet helt siden han var et barn. Han har flere ganger uttalt at en rockestjerne bør holde seg langt unna politikk, men i 2004 så sa han at han var tilhenger av Bush, og forstod ikke hvorfor andre rockestjerner hadde konserter for å støtte John Kerry.

Han har også sagt at han prøver hardt å ikke være politisk, eller blande seg inn i politikk, da han tidligere også nektet å snakke med den meget politisk engasjerte John Lennon om temaet. Uansett hva hans politiske ståsted er, så har han flere ganger spøkt med at han vil stille som presidentkandidat for USA.

Privacy Policy