Loading…

Klar til å Rocke?

Klikk på knappen nedenfor for å begynne å utforske vår hjemmeside og lære mer om vårt awesome selskap
Begynn å utforske

Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold er en amerikansk heavy metal gruppe fra California som ble startet i 1999. Bandet bestod av fire medlemmer og navnet er inspirert av den bibelske historien om Kain og Abel, selv om bandets medlemmer ikke er religiøse. Bandet har siden oppstart hatt flere utskiftninger i medlemmer og spilt inn til sammen 7 studioalbum. I tillegg så er det flere av medlemmene som også har holdt på med mindre solo prosjekter, eller som har medvirket på andre artisters låter og album.

Heder og ære

Avenged Sevenfold har gjennom årene vunnet flere gjeve priser, og fra 2006 så har de jevnlig vunnet eller blitt nominert for diverse priser. I 2014 vant de prisen for Best International Band under Golden God Awards. I 2013 så var de nominert for to priser under prisutdelingen Loudwire Music Awards. Både for Most Devoted fans, og for Rock band of the Year. Sistnevnte vant de. Ellers så har de vunnet priser for Album of the Year, og også vært nominert til Best Band on the Planet.

Det er ikke bare gruppen som helhet som har mottatt eller blitt nominert for priser, men det er også flere av medlemmene som har blitt hedret som enkeltpersoner. M. Shadows, Synyster Gates og Zacky Vengeance vant i 2011 en pris for Best Vocals og Best Guitarists for platen Nightmare. Medvirkning på denne platen gjorde også at The Rev vant en pris for Best Drummer under Golden God Awards året før.

Shadows

Matthew Charles Sanders, eller M. Shadows som han benytter som scenenavn, er front sanger og låtskriver for Avenged Sevenfold. Det var han som startet gruppen sammen med tre skolekamerater. M. Shadows begynte som ung å spille piano, og det er ifølge ham selv det som etterhvert fikk ham til å også begynne å spille gitar og synge.

Ikke bare er han sanger og frontfigur for Avenged Sevenfold, men han har også medvirket i flere låter og album med andre store stjerner. Han medvirket blant annet i en låt på Steel Panther sitt album Feel the Steel. Av sine største idoler og forbilder så er det Guns N’ Roses som trer frem, og han uttalte i et intervju at denne gruppen er en av grunnene til at han i det hele tatt er med i et band og skriver musikk.

Selvmord

Gruppens medlem Justin “Sane” Meacham prøvde å begå selvmord i 2001 ved å drikke store mengder hostesaft. Han overlevde men tilbrakte så lang tid på en psykiatrisk avdeling i ettertid. Mens han var innlagt så ble han erstattet av et nytt medlem, Dameon Ash, som også var med på gruppens “Take Action” turne. Front sangeren i gruppen M. Shadows uttalte siden at det var en tragedie, og at han ville hjelpe andre mennesker for å unngå at slike tragedier rammer dem.

I 2009 så ble trommer James “The Rev” Sullivan funnet død i sitt hjem i en alder av 28 år. Obduksjonsrapporten kunne ikke umiddelbart fastslå en dødsårsak, men et halvt år senere så konkluderte de med at han døde av en overdose av flere forskjellige medikamenter. Etter denne tragedien så var gruppen nære ved å oppløses, men bestemte seg til slutt for å fortsette uten “The Rev”.

Avenged Sevenfold sine nåværende og tidligere medlemmer:

 • Shadows: 1999 – nåværende medlem
  Front sanger
 • Zacky Vengeance: 1999 – nåværende medlem
  Rytmisk gitar, sanger og første gitar
 • Synyster Gates: 2001 – nåværende medlem
  Første gitar og sanger
 • Johnny Christ: 2002 – nåværende medlem
  Bass og sanger
 • Brooks Wackerman: 2015 – nåværende medlem
  Trommer
 • Matt Wendt: 1999 – 2000
  Bass
 • The Rev: 1999 – 2009 (døde i 2009)
  Trommer og sanger
 • Justin Sane: 2000 – 2001
  Bass
 • Dameon Ash: 2001 – 2002
  Bass
 • Arin Ilejay: 2011 – 2015
  Trommer
Privacy Policy