Loading…

Klar til å Rocke?

Klikk på knappen nedenfor for å begynne å utforske vår hjemmeside og lære mer om vårt awesome selskap
Begynn å utforske

Hvordan komme seg rundt i Trondheim?

Trondheim er Norges tredje største by, og det å komme seg til og rundt Trondheim er derfor relativt enkelt. Trondheim har sin egen flyplass og togstasjon, og den offentlige transporten i byen består av et velutviklet bussnettverk slik at man enkelt kan ta seg rundt uten egen bil. Ønsker man å ta båtveien til byen så er dette også mulig. Trondheim er også en svært gunstig sykkelby, og bysykler finnes tilgjengelig for leie med 12 forskjellige sykkelstasjoner spredt rundt i byen.

Til Trondheim

Flyplassen Værnes ligger 32 km øst for Trondheim, og hit går det fly fra alle større byer i Norge, samt noen fra utlandet, selv om de fleste destinasjoner i utlandet krever mellomlanding i Oslo. Ved ankomst på Værnes så kan man enten ta en av de flere flybussene som går inn til sentrum av byen, eller benytte seg av de vanlige rutebussene. Det går også flytog direkte til Trondheim S. Ønsker man heller å benytte seg av taxi så står disse rett utenfor ankomsthallen.

Dersom man kommer til byen med tog så ender man opp på sentralstasjonen, og denne ligger sentralt til i byen. Kommer man sjøveien så tar Hurtigbåten deg til den nye terminalen på Brattøra, og denne ligger kun et steinkast fra Togstasjonen.

Buss i Trondheim

I Trondheim så er det selskapet AtB som drifter den offentlige transporten, og i Trondheim by så er det buss som er det primære transportmidlet. Rutenettet for busser er godt utbygget, og de fleste busser har avgang flere ganger i timen. Kostnaden for en bussbillett er 30 kr, men det er også mulig å kjøpe periodebilletter dersom man ønsker.

Sykkel i Trondheim

Ønsker man å utforske byen på egenhånd uten å forholde seg til rutetabeller så er sykkel et godt valg i Trondheim. Det finnes i store deler av byen egne sykkelfelt slik at man slipper å sykle på bilveiene. Trondheim har de såkalte bysyklene som blir stadig mer og mer populært rundt om i storbyer, og disse finner man på 12 forskjellige stasjoner rundt om i byen. Å leie en sykkel koster 50 kr per dag, pluss et depositum på 200 kr. Sykkelkort får man kjøpt på turistkontorene i byen, og det er også her man får tilbake depositumet når kortet leveres inn igjen.

Dersom man liker å sykle men ikke er så begeistret for oppoverbakker så har Trondheim også en løsning for dette. Opp en av byens bratteste bakker så har de nemlig en sykkelheis. Denne gjør det mulig å komme seg opp bakken på sykkel helt uten å tråkke med pedalene. Sykkelheisen er den eneste av sitt slag i verden, og etter den siste oppgraderingen så er den også helt gratis å bruke.

Tog i Trondheim

Trondheim har egne lokaltog som går til noen forskjellige bydeler, men primært så benyttes de for reiser til de nærliggende byene og kommunene. Prisen for en enkeltbillett er 37 kroner, men måneds- og årskort er også tilgjengelig.

Til fots i Trondheim

Trondheim er også en flott by å vandre til fots i. Med mange severdigheter i bysentrumet så er det en fin tur, og da bysentrum er forholdsvis kompakt så kan man se nesten hele Trondheims bysentrum på en dag. Skal man derimot ut av sentrum så blir avstandene fort lange, og det er da lønnsomt å benytte seg av andre transportmidler enn føttene.

Taxi i Trondheim

Trondheim by er selvsagt også full av taxibiler, og det er selskapene Norgestaxi og Trønder Taxi som opererer i byen. Norgestaxi finnes landet rundt, mens Trønder Taxi er et taxiselskap lokale til Trøndelag. Taxiselskapene kjører på taksameter pris, eller på fastpris mellom byen og flyplassen. Det alternative taxiselskapet Uber opererer også i Trondheim.

Privacy Policy