Loading…

Klar til å Rocke?

Klikk på knappen nedenfor for å begynne å utforske vår hjemmeside og lære mer om vårt awesome selskap
Begynn å utforske

Ozzy Osbourne

Å si at Ozzy Osbourne er en levende legende innen heavy metal er en underdrivelse. Han har etter flere tiår med suksess fått kallenavnet “The Godfather of Heavy Metal”. Andre klengenavn han har fått er “The Prince of Darkness” og “Madman”. Totalt i hele sin karriere så har han solgt mer enn 100 millioner plater på verdensbasis, og han har også vunnet utallige priser.

Ozzy Osbourne ble født i Birmingham i 1948. Han var barn nummer fire i en søskenflokk på syv. Etter en noe problematisk skolegang hvor han slet med blant annet dysleksi så sluttet han på skolen som 15 åring, og begynte å jobbe. I tiden før han satset som musiker så jobbet han blant annet som bygningsarbeider og rørlegger lærling.

Ozzy giftet seg to ganger, og han er fortsatt gift med kone nummer to, Sharon, som også var hans manager. Sammen så har de tre barn, og han har også to barn fra hans tidligere ekteskap. Ozzy, Sharon og to av barna Jack og Kelly ble hele verden bedre kjent med i MTV realityserien om deres liv. Gjennom denne serien så ble det snart fastslått at familien Osbourne ikke er helt som alle andre familier.

Black Sabbath

Ozzy Osbournes karriere startet for alvor i 1969 da gruppen Black Sabbath ble dannet. Gruppen hadde da eksistert i noen år allerede, men under andre navn. Black Sabbath oppnådde en utrolig suksess, og flere av deres plater solgte til både platina og flerdobbel platina. I 1979 så fikk Ozzy sparken fra gruppen etter flere uoverensstemmelser med de andre bandmedlemmene.

Siden 1997 så har Ozzy flere ganger gjenforent med sine tidligere bandmedlemmer, og har også spilt inn flere plater med dem. Totalt så har Ozzy vært med på 10 plater gitt ut under Black Sabbath. Som en del av gruppen så har han også fått innpass i Rock and Roll Hall of Fame.

Solokarriere

Etter at Ozzy forlot Black Sabbath så satset han på en solokarriere, som også viste seg å bli en suksess. Han dannet også en ny gruppe som ble kalt The Blizzard of Ozz. Blizzard of Ozz, som regnes som Ozzy Osbournes første soloplate, oppnådde i 1997 fire ganger platina status. Sammen med flere andre som akkompagnerte ham på bass, trommer og andre instrumenter så slapp han totalt 11 plater etter at han forlot gruppen Black Sabbath.

Siden 1980 så har Ozzy hatt hele 13 turneer, og har også spilt på utallige festivaler, blandt annet på Trondheim Rockfestival. Han har også spilt i flere filmer og tv-serier i tillegg til å ha sitt eget realityshow. Han startet også en egen festival under navnet Ozzfest i 1996.

Skandaler

Det har stadig vært skandaler rundt Ozzy Osbourne, da et langt liv med misbruk av både alkohol og narkotika noen ganger har resultert i en mildt sagt merkelig oppførsel. Har har ofte blitt beskyldt for å dyrke satan, og han har flere ganger også urinert på de merkeligste steder, noe som har vekket stor harme hos noen av tilskuerne. Under et møte i Tyskland så bestemte han seg for å lette på stemningen ved å danse en nazi dans og så dyppe testiklene i vinene til verten. Han avsluttet så med å urinere i vinene. I følge Ozzy så husker han ikke dette, da han var påvirket av både alkohol og andre rusmidler.

En sceneopptreden som sent blir glemt fant sted 20. januar 1982 i USA. Da en tilskuer kastet en flaggermus opp på scenen så bet Ozzy hodet av den. Hva som egentlig skjedde er fortsatt uvisst, da ryktene først tilsa at flaggermusen var i live, så at den var død. Ozzy har selv uttalt at han trodde den var laget av gummi, men at den bet ham i leppen, og at dette medførte at han senere måtte få behandling for rabies. Dette var ikke den første gangen Ozzy bet hodet av et dyr, da han en gang tidligere bet hodet av en fredsdue som han skulle sette fri, men siden han var sterkt beruset så bet han hodet av den i stedet.

Privacy Policy